Om oss

Skönsmohuset är en naturlig mötesplats för alla åldrar. Här finns äldreboende, hobbylokaler, snickeri, vävstuga, biljard, uthyrningslokaler, Bibliotek, föräldrakooperativt fritids ”Loppan” och Skönsmons Fritidsgård – träffpunkten för Skönsmon-Södermalm´s ungdomar. Våra stora lokaler ger massor av möjligheter till aktiviteter och kreativt skapande men är även en mysig plats för att bara slappna av och finnas till på.

Profil
(Fritidsgård för alla där hemkänsla och möjligheter till deltagande och delaktighet står i centrum)

Skönsmons Fritidsgård är en viktig mötesplats för många människor i alla åldrar, från barn till pensionär och oavsett kön, etnicitet, resurser och bakgrund. Vår profilering är att Skönsmons Fritidsgård är en gård till för alla där hemkänsla och möjligheter till deltagande och delaktighet ska stå i centrum. Kommunrekryterande inom vald profil är vår uppmärksammade öppna verksamhet för funktionshindrade.

Det är en pågående process, utifrån en styrd politisk beslutsprocess och ett samhälle i förändring där även fritidsgårdarna behöver anta nya utmaningar.


Tel:
060-6583410
Hemsida: www.skonsmogarden.se
Facebook: Följ oss på Facebook
Enhetschef: Per Backberg

karta

Vi som jobbar här

Stefan Fernaeus och Daniel Nyström jobbar också här. Vi har volontärverksamhet också och dessa två heter Lukas Tarailé och Lilla Szlamka. De kommer från Litauen respektive Ungern.

per Per Backberg, enhetschef på Skönsmon och Nackstas Fritidsgårdar
linda Linda Pettersson, fritidspedagog. Gillar sport, inredning & ”städning” utmanar gärna ungdomarna i en pingis eller innebandymatch.
Stefan Fernaeus, fritidsledare, gillar att vara ute i naturen och tälta.
zaedi Zaedi Danielsson, fritidsledare, som brinner för hobbyverksamhet och har många års erfarenhet i huset. Masserar gärna ungdomarna på ryggen.

Kontakta oss:

 

Skönsmons fritidsgård granskad och certifierad

Qualils(2)Under 2005 inleddes ett utvecklingsarbete med att utveckla ett Qualiskoncept för fritidsgårdar. Qualis är en modell för kvalitetsgranskning av fritidsgårdar. Den erbjuder en metod för att tillsammans med medarbetarna beskriva var den egna enheten befinner sig på en tänkt utvecklingstrappa. Med denna beskrivning som utgångspunkt kan chefer och medarbetare identifiera vad som behövs för att ta nästa steg i utvecklingen.

Certifieringen görs av granskare som besöker fritidsgården. Före detta besök har personal och ledning besvarat en rad frågor och gjort en självvärdering av verksamheten inom 10 olika områden. Detta kompletteras av enkätundersökningar bland personal och fritidsgårdens besökare. Utvecklingsstegen består av 7 steg, med klara kriterier som anger vad fritidsgården ska klara av för att få ett visst betyg. Våren 2009 och 2015 blev Skönsmons fritidsgård granskad och certifierad.

Mer information finns på www.q-steps.se

kommunlogo

 

 

 

 

 

Share Button

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *